Un grup d’entitats es prepara per ser models en transparència

Entitats referents TransparEnt_1-360pxEntitats referents TransparEnt_2-360px S’ha celebrat a Torre Jussana la segona reunió de les 11 entitats que estan aplicant els criteris de transparència publicats al document Transparència i qualitat de la informació de les entitats sense ànim de lucre. Manual i guia d’autoavaluació.

A la reunió, es va poder constatar el bon ritme de treball que permetrà assolir els objectius del grup durant el mes de novembre. D’aquesta forma, la resta d’entitats disposaran en poc temps de models de referència per aplicar els indicadors de transparència i qualitat de la informació del projecte TransparEnt. La trobada va servir per exposar i debatre sobre les dificultats que cada organització s’ha trobat en l’aplicació dels criteris i per a proposar formes de resoldre-les.

També es va aprofitar l’ocasió per informar als assistents que en el marc del mateix projecte s’estan impartint sessions de formació en diferents ciutats de Catalunya i que s’està treballant en una plataforma que servirà perquè les entitats puguin fer autoavaluació de la seva transparència i obtenir documents que acreditin el nivell assolit. La plataforma s’està desenvolupant gràcies al suport de la direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, en el marc del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat.

Igualment, es continuen fent sessions de formació a Barcelona amb la col·laboració de diferents federacions i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.