La plataforma TransparEnt ja és operativa

IMG_20160407_114345-300pixelTransparEnt posa a l’abast de les entitats sense ànim de lucre una eina per a fer diagnòstic de la seva transparència, saber com millorar-la i obtenir documents d’autoacreditació. És operativa des del dia 7 d’abril i està oberta a totes les entitats de forma gratuïta.

El procediment d’autoavaluació compta amb una relació d’indicadors i criteris pensats perquè les organitzacions sàpiguen quins documents han de publicar i de quina manera ho han de fer perquè siguin comprensibles, de forma que la comunicació afavoreixi la participació.

La plataforma TransparEnt ha estat desenvolupada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.

El suport del Govern de la Generalitat al projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB és una acció que encaixa amb les línies prioritàries del Pla nacional de l’associacionisme i el voluntariat, amb l’objectiu de posar a l’abast de les entitats una eina, un recurs gratuït, fàcilment accessible, dissenyat i elaborat amb la participació de les pròpies entitats, que les faciliti el coneixement sobre el compliment de la normativa sobre transparència.