Èxit d’assistència i participació en l’acte de presentació de la plataforma TransparEnt

transparent3-360x255pL’expectació per la presentació de TransparEnt ha fet que les inscripcions a l’acte superessin l’aforament de la sala d’actes Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dies abans de l’acte. S’està estudiant l’oportunitat de fer un segon acte per satisfer la demanda de més de 40 entitats que no van poder ser presents.

Entre els assistents, hi havia representants de moltes entitats que han col·laborat en el projecte, organitzant sessions de formació, participant a la taula consultiva sobre transparència, formant part del grup d’entitats referents o donant suport de diverses maneres. Tothom va tenir l’oportunitat d’intervenir per explicar la seva experiència i, en conjunt, es va posar de 20160407_131223manifest el suport al projecte i l’interès per la nova plataforma.

El Sr. Bernat Valls, Director General d’Acció Cívica i Comunitària, va destacar la importància de comptar amb “un recurs elaborat amb la participació de les pròpies entitats, que facilita el coneixement sobre el compliment de la normativa de transparència”. A la mateixa taula van intervenir la Sra. Núria Espuny, Directora General de Transparència, Dades Obertes i Qualitat Democràtica, el Sr. Joan Llinares, Gerent de Recursos de l’Ajuntament de Barcelona, el Sr. Xavier Ribes, Comissionat del Rector per a la Societat de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Dra. Amparo Moreno Sardà, AlexIMG_3934Directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, equip que ha desenvolupat el projecte i la plataforma. A les intervencions hi van destacar la importància de publicar informació comprensible per afavorir una veritable transparència i la necessitat que les entitats sense ànim de lucre disposin d’eines que els hi ajudin a aplicar criteris de transparència, com la plataforma TransparEnt.

El Dr. Pedro Molina va presentar l’eina, assenyalant que els indicadors i criteris de transparència del procediment estan dividits en cinc esglaons de dificultat. D’aquesta forma, cada entitat pot assolir diferents objectius en funció de les seves característiques i recursos.

La plataforma ja és operativa a www.transpar-ent.com i en els propers mesos es desenvoluparà un pla de formació perquè les entitats coneguin el seu funcionament i característiques, així com els indicadors i criteris de transparència que han d’aplicar per obtenir els certificats d’autoacreditació del nivell de transparència que l’eina proporciona.

Més informació a altres mitjans: