Obertes les inscripcions per les sessions de formació a 10 ciutats de Catalunya

S’han obert les inscripcions per les sessions de formació sobre transparència per entitats. L’objectiu de les sessions és aprendre a fer servir la plataforma TransparEnt, conèixer les seves funcionalitats i saber com aplicar els indicadors i criteris del procediment d’autoavalaució per a millorar les actuals pràctiques de comunicació de les entitats.

Aquesta és la programació prevista:

  • Lleida, 15 de juny
  • Girona, 22 de juny
  • Vic, 28 de juny
  • Tortosa, 5 d’octubre
  • Olot, 15 d’octubre
  • Tarragona, 18 d’octubre
  • Reus, 8 de novembre
  • Figueres, 16 de noviembre
  • Sabadell, 22 de novembre

Els horaris i llocs on s’impartirà la formació els podeu consultar al FORMULARI d’inscripció. L’aforament de cada sessió és limitat a 30 persones, i quan s’exhaureixin les places s’obrirà una llista d’espera.

Aquest programa de formació està organitzat per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya. És una acció que encaixa amb les línies prioritàries del Pla nacional de l’associacionisme i el voluntariat 2014–2015, prorrogat per a l’any 2016, amb l’objectiu de posar a l’abast de les entitats una eina, un recurs gratuït, fàcilment accessible, dissenyat i elaborat amb la participació de les pròpies entitats, que les faciliti el coneixement sobre el compliment de la normativa sobre transparència alhora que els permeti donar a conèixer l’entitat i augmentar-ne la base social.

També a Barcelona s’Formació CAF Gestiónestan fent sessions de formació, organitzades amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Algunes es fan amb la col·laboració de diferents federacions i altres estan obertes a totes les entitats, com la prevista pel dia 9 de juny a Torre Jussana. Per tenir informació d’aquesta i la resta de formacions previstes podeu consultar l’agenda del web TransparEnt.

El programa de les sessions de formació és aquest:

METODOLOGIA:

La sessió té una durada aproximada de tres hores i es treballa sobre la situació de cada entitat inscrita, amb casos reals d’utilització de la plataforma TransparEnt i amb models d’aplicació dels indicadors i criteris.

DESENVOLUPAMENT:

• Presentació i exposició de continguts i objectius.
• Valoració de l’estat de la comunicació i transparència de les entitats participants.
• Aprenentatge d’ús de la plataforma TransparEnt.
• Aplicació d’indicadors i criteris adequats a cada d’entitat que participa a la sessió.
• Establiment d’objectius de cada entitat participant.

INSCRIPCIONS:

FORMULARI d’Inscripció de formació a Lleida, Olot, Figueres, Girona, Tortosa, Sabadell, Vic, Reus i Tarragona.

FORMULARI d’inscripció de formació a Barcelona (Torre Jussana)

MÉS INFORMACIÓ:

Voluntariat.org

Agenda TransparEnt