El III Pla de Suport al Tercer Sector Social destaca la importància de la transparència

La importància de la transparència per les entitats socials ha quedat recollida al III Pla de Suport al Tercer Sector Social signat pel Govern de la Generalitat i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. El primer àmbit porta per títol: Informació, avaluació i transparència.

El Pla compromet a les entitats i als diferents departaments de la Generalitat de Catalunya en el seu desenvolupament. Incorpora sis àmbits d’actuacions i el primer inclou la transparència com a mesura fonamental en un context democràtic que les entitats han de complir per a demostrar que treballen pel bé comú i de forma responsable. També es destaca que la publicació de les dades contribueix a generar confiança i que la transparència ha de ser incorporada com un valor clau.

Fotografia
El president de la Generalitat amb la consellera Munté i Oriol Illa, després de signar el Pla (Autor: Ruben Moreno)

La primera mesura de l’esmentat primer àmbit es proposa:

“Avançar en la implementació de les mesures de transparència establertes a la normativa vigent a totes les entitats del tercer sector social. En aquest sentit, el Govern facilitarà assessorament i suport jurídic i tecnològic a les entitats per a les quals la llei estableix unes obligacions específiques de transparència per a la percepció de fons públics”.

La plataforma TransparEnt ha estat impulsada per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya recomana el seu ús a les entitats sòcies. Ja són moltes les organitzacions d’aquest àmbit que la fan servir per millorar la seva transparència i les que han assistit a les sessions de formació programades. Per això, tant la plataforma TransparEnt com el conjunt del projecte són una eina bàsica pel desenvolupament d’aquest aspecte del Pla.

Podeu consultar en aquest enllaç el III Pla de Suport al Tercer Sector Social