TransparEnt rep el premi a la millor comunicació en transparència

El Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya ha atorgat al projecte TransparEnt el premi a la millor comunicació de temes relacionats amb la transparència. El lliurament es va fer el passat dia 1 de desembre a l’Auditori 1899 del Camp Nou, en el marc de la celebració del Dia de l’Auditor i del 85è aniversari del Col·legi.

cynlewoxcaapoz5La Directora del LPCCP, Dra. Amparo Moreno Sardà, i el Dr. Pedro Molina, director del projecte TransparEnt, van recollir el premi. En les seves intervencions, van agrair el guardó i van destacar la voluntat del grup d’investigació de continuar treballant perquè les entitats sense ànim de lucre i les administracions públiques millorin la seva comunicació. Com a diagnòstic, van manifestar que la falta de tradició i de referents dificulta l’aplicació de bones pràctiques. Les entitats tenen interès per incorporar el valor de transparència però hi ha una manca de coneixements, i en alguns casos també de recursos humans, que fa necessari un termini d’aprenentatge i de desenvolupament de les obligacions que marca la Llei més llarg del que es preveia.

Més de 200 entitats estan fent servir TransparEnt per a fer diagnòstic de la seva transparència i millorar-la. Els responsables del projecte i les administracions públiques que hi donen suport estan preparant el programa de difusió i formació per l’any 2017 per tal d’arribar a més entitats i per millorar els models i recursos que ara ofereix la plataforma. Un cop enllestit, és comunicarà en aquesta mateixa web.