Vols millorar la transparència de les entitats de la teva federació? Vols fomentar la transparència de les entitats del teu municipi? La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) t’ofereix formacions per fer-ho possible!
La DGACC posa a disposició de les federacions d’entitats i dels ens locals, un seguit de formacions gratuïtes en transparència per a entitats.
Aquestes formacions van dirigides a entitats que formin part de federacions o xarxes, i a entitats d’àmbit local que participin a través de l’Ajuntament.
Pots triar dues modalitats formatives:
• Una única de sessió de tres hores: presentació, sensibilització i formació sobre la metodologia d’autoavaluació i millora de la transparència.
• Dues sessions de tres hores cadascuna: la primera sessió és la mateixa que a sessió única, però es completa amb un pla de treball per a les entitats. A la segona sessió es revisa la feina feta per les entitats i s’avança en l’aplicació dels indicadors i criteris dels dos últims esglaons del procediment.
Per què t’interessa?
Les entitats de la teva federació o municipi podran aconseguir:
• Entendre el valor de la transparència.
• Conèixer les obligacions legals.
• Aprendre a utilitzar la plataforma TransparEnt.
• Incorporar la transparència a les seves rutines de comunicació.
Sol·licitud
Pots fer la teva sol·licitud a través del següent formulari o per correu electrònic a spav.tsf@gencat.cat. Un cop rebem la petició, ens posarem en contacte amb tu per organitzar conjuntament les formacions.
Les formacions en transparència són promogudes per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària i la Secretaria de Transparència i Govern Obert en col·laboració amb el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Què és TransparEnt?
TransparEnt és una eina de treball perquè les entitats puguin millorar la seva transparència i la qualitat de la seva informació. El procediment és útil a qualsevol mena d’organització, de qualsevol àmbit d’actuació o forma jurídica. A més a més, està dividit en diferents esglaons perquè cada organització, més gran o més petita, pugui fer servir l’eina en funció de les seves obligacions o necessitats.