Impulsa el valor de la transparència, genera confiança

Vols millorar la transparència de les entitats de la teva federació? Vols fomentar la transparència de les entitats del teu municipi? La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) t’ofereix formacions per fer-ho possible!

La DGACC posa a disposició de les federacions d’entitats i dels ens locals, un seguit de formacions gratuïtes en transparència per a entitats.

Aquestes formacions van dirigides a entitats que formin part de federacions o xarxes, i a entitats d’àmbit local que participin a través de l’Ajuntament.

Pots triar dues modalitats formatives:

Una única de sessió de tres hores: presentació, sensibilització i formació sobre la metodologia d’autoavaluació i millora de la transparència.
Dues sessions de tres hores cadascuna: la primera sessió és la mateixa que a sessió única, però es completa amb un pla de treball per a les entitats. A la segona sessió es revisa la feina feta per les entitats i s’avança en l’aplicació dels indicadors i criteris dels dos últims esglaons del procediment.

Per què t’interessa?

Les entitats de la teva federació o municipi podran aconseguir:

• Entendre el valor de la transparència.

• Conèixer les obligacions legals.

• Aprendre a utilitzar la plataforma TransparEnt.

• Incorporar la transparència a les seves rutines de comunicació.

Sol·licitud

Pots fer la teva sol·licitud a través del següent formulari o per correu electrònic a spav.tsf@gencat.cat. Un cop rebem la petició, ens posarem en contacte amb tu per organitzar conjuntament les formacions.

Les formacions en transparència són promogudes per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària i la Secretaria de Transparència i Govern Obert en col·laboració amb el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Què és TransparEnt?

TransparEnt és una eina de treball perquè les entitats puguin millorar la seva transparència i la qualitat de la seva informació. El procediment és útil a qualsevol mena d’organització, de qualsevol àmbit d’actuació o forma jurídica. A més a més, està dividit en diferents esglaons perquè cada organització, més gran o més petita, pugui fer servir l’eina en funció de les seves obligacions o necessitats.