Comença el pla 2017 de formació en transparència per a entitats

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) impulsa el nou pla de formació en transparència per a entitats 2017. Les formacions comencen el dia 31 de maig amb una sessió al Centre Cultural Sant Vicenç de Sarria, a Barcelona, per les entitats de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Durant els primers mesos de l’any s’ha fet la convocatòria del pla, encapçalada amb l’eslògan: “Impulsa el valor de la transparència, genera confiança”. Els ajuntaments i federacions que van manifestar el seu interès han estat treballant amb la DGACC per concretar el calendari, els llocs on es faran les formacions i les infraestructures necessàries per a cada cas.

En aquesta ocasió, s’ha pogut escollir entre dues modalitats de formació, una sessió de sensibilització i formació o dues, amb un pla de treball perquè les entitats puguin avançar en la millora de la seva comunicació entre ambdues sessions.

Sessió de formació a Olot, 15 d’octubre de 2016

Les sessions previstes en aquest moment són aquestes:

– 31 de maig, amb la Federació d’Ateneus de Catalunya, a Barcelona.

– 1 de juny, també amb la Federació d’Ateneus de Catalunya,  a Lleida.

– 13 de juny, amb FOCIR,   Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes, a Barcelona.

– 17 de Juny, amb la Federació d’Ateneus de Catalunya, a Girona.

– 30 de Juny, amb l’Ajuntament de Banyoles.

– 3 d’octubre, segona sessió amb FOCIR, a Barcelona.

– 25 d’octubre, segona sessió amb  l’Ajuntament de Banyoles.

A més estan previstes, però pendents de concretar data, altres formacions amb els ajuntaments de Cambrils, Terrassa o el Prat, i amb altres federacions com CordiBaix, COCEMFE o Càritas. A més d’aquestes, que es fan amb el suport de la DGACC, també es faran aquest any altres formacions a Barcelona i dues sessions amb la Federació Allem a Lleida, que donen continuïtat al pla de formació específic que es fa per els entitats d’aquesta Federació. A mesura que es vagin concretant dates s’aniran publicant a l’apartat Agenda d’aquesta web.

En les formacions es tractaran aspectes generals sobre la transparència com a valor, les obligacions legals que poden tenir les entitats i sobre la utilització de la plataforma i la metodologia TransparEnt amb que les entitats poden fer avaluació de la seva transparència i saber com millorar-la.

L’equip promotor del projecte també fa altres actuacions de difusió. Així, el proper 15 de juny participarà a un Webinar, organitzat per Xarxanet.org, on es presentaran les eines Balanç Social i TransparEnt. S’emetrà en directe per streaming a les 11h. Us podeu inscriure per rebre un recordatori.