PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA TRANSPARENT A L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

Presentació de la plataforma TransparEnt. Hemicicle de l’Ajuntament de València, 27/11/2017. Fotografia:
Bernat Llopis‏, @inedu

L’Hemicicle de l’Ajuntament de València va acollir la presentació de la nova plataforma web TransparEnt adaptada a les exigències de la Llei de Transparència de la Comunitat Valenciana. El projecte ha estat impulsat per l’Ajuntament de la ciutat.

L’acte, presidit per la regidora de Transparència, Neus Fàbregas, va comptar amb la presència de més d’una trentena d’entitats de la ciutat que van poder fer preguntes a l’equip que ha desenvolupat el projecte.

El Cap del Servei de Transparència i Govern Obert de l’Ajuntament de València, Sr. José Ignacio Pastor, va obrir les intervencions per contextualitzar aquest projecte en un conjunt d’actuacions que promou l’Ajuntament per facilitar a les entitats eines i coneixements que els hi permeten complir amb les seves obligacions. Precisament, la setmana anterior es van fer uns tallers de transparència per a entitats sense ànim de lucre i els diplomes acreditatius s’hi van lliurar en acabar l’acte.

Presentació de la plataforma TransparEnt. Hemicicle de l’Ajuntament de València, 27/11/2017. Fotografia:
@AjuntamentVLC

L’equip del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ha desenvolupat el projecte TransparEnt, va estar representat per la seva directora, Dra. Amparo Moreno i pel Coordinador del projecte, Dr. Pedro Molina. La Directora va destacar la importància de la transparència en l’actualitat i la necessitat que tota mena d’organitzacions, públiques i privades, incloses les no lucratives, rendeixin comptes de les seves actuacions a la ciutadania. El Dr. Molina va explicar les característiques del procediment i va mostrar el funcionament de la plataforma als assistents. En el torn de preguntes que es va obrir a continuació, les entitats es van interessar per diferents aspectes del funcionament, registre i possibilitats d’aquesta eina.

Presentació de la plataforma TransparEnt. Hemicicle de l’Ajuntament de València, 27/11/2017. Fotografia: @VLCenComu

Cal destacar que la plataforma permet quatre funcions: fer autoavaluació de la transparència, seguir un procediment de millora, obtenir documents d’autoacreditació i conèixer models de bones pràctiques. Les entitats es poden registrar gratuïtament, gràcies al suport de l’Ajuntament de València. Des de l’abril de 2016, 330 entitats han fet servir l’eina a Catalunya. Ara es presenta aquesta nova versió a València, disponible a www.valencia.transpar-ent.com, perquè les entitats valencianes comptin amb indicadors i criteris adaptats a la seva legislació.

La regidora de Transparència, Sra. Neus Fàbregas, va tancar l’acte ressaltant la importància de comptar amb aquesta nova eina, el compromís de l’Ajuntament amb la transparència i el suport al treball de les entitats.