Preguntes freqüents

Avaluació

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB té una llarga experiència en la definició de criteris de qualitat i transparència de la informació pública.

A partir de criteris experimentats prèviament, hem fet un procés de consultes i diàleg amb moltes entitats. Com a resultat, hem definit uns indicadors i criteris d’autoavaluació dividits en 5 esglaons perquè qualsevol entitat pugui aplicar-los en funció de les seves necessitats, possibilitats i recursos.

Finalment, els indicadors dels esglaons 1 a 4 recullen totes les obligacions de la Llei de Transparència.

Podeu fer servir l’eina de contacte que es troba al menú principal.

En aquesta mateixa secció anirem publicant les respostes als dubtes més freqüents. Us agraïm molt les consultes perquè això ens permet apreciar quines coses hem de millorar.

Certificat

Cada vegada que completeu un esglaó d’avaluació podeu descarregar un certificat d’autoacreditació.

Un cop heu assolit un esglaó podeu descarregar el certificat corresponent tantes vegades com vulgueu.

Registre d'usuaris

Et pots registrar si pertanys a una entitat i tens la responsabilitat d’avaluar la seva transparència i qualitat informativa.

Si la vostra entitat ja ha estat registrada, hauràs de demanar a la persona que gestioni el seu perfil que et afegeixi com a usuari. No ho podràs fer independentment. El control de duplicitat es realitza a través del NIF de l’entitat.
Si la vostra entitat encara no està registrada, podràs fer-ho fent clic a l’enllaç Accés i registre d’usuaris, situat en el rectangle blau a la part alta de la web.

Després de prémer, s’obrirà una pàgina amb el formulari d’accés (quan ja estiguis registrat, aquesta serà la manera d’accedir a la teva avaluació), sota les caselles d’accés està l’enllaç No estàs registrat? Pots registrar-te aquí

Després de fer clic a l’enllaç per registrar-te, veuràs el formulari que has d’omplir per aconseguir-ho. Omple tots els camps amb les dades que corresponguin.

Al final del formulari, abans d’enviar-lo, llegeix sobre com registrem les teves dades prement l’enllaç Termes i condicions i, si estàs d’acord, marca el requadre acceptant-les (si no ho fas, no podrem registrar-te com a usuari ni proporcionar l’accés a l’eina d’avaluació).

El requadre Dono permís per publicar el nom de la meva entitat és totalment voluntari. Si ho marques, la teva entitat sortirà en un llistat públic del web com a senyal de que utilitzeu la plataforma i, per tant, us esteu ocupant de millorar la transparència. Les dades concretes de les seves avaluacions no sortiran en cap cas. Si no marques aquest requadre, podràs registrar l’entitat igualment però no sortireu en el llistat públic.

Després de tot això, prem el botó Envia.

Es registren entitats i persones que tinguin la responsabilitat de fer les avaluacions. Les persones sempre estaran vinculades a una entitat. La primera persona que registri una entitat (amb les dades fiscals de l’entitat correctes) serà l’administradora del compte de l’entitat.

Més endavant, quan la plataforma estigui provada, es podran fer les següents operacions:

  • Els administradors del compte d’una entitat podran registar altres persones que col·laborin amb la tasca
  • L’administrador del compte d’una entitat podrà també donar de baixa a les persones registrades.

Sí. L’administrador del compte de cada entitat podrà donar d’alta altres usuaris a través de la pàgina Gestió d’usuaris.

Aquesta possibilitat està desactivada fins que acabi la fase de prova de la plataforma.

Aconsellem no donar d’alta massa persones de cada entitat perquè, quan una d’elles estigui utilitzant l’éina d’avaluació, les altres no podran fer-ne ús. Això és necessari per a que l’eina mantingui sempre l’avaluació en el punt on algú l’hagi deixat.

Encara que estiguis registrat, per modificar les dades de la teva entitat has de tenir el rol d’administrador del compte. Si tu no ets l’administrador, no podràs editar-les.

Si ets administrador, segueix aquests passos:

  • Quan entris a la web, clicla l’enllaç Accés i registre d’usuaris
  • Omple el formulari d’accés amb les teves dades (usuari i contrasenya)
  • Quan estiguis a la pàgina El meu compte, podràs gestionar i editar les dades de la teva entitat.