Formació en transparència i qualitat de la informació per a entitats sense ànim de lucre

La manca d’una tradició de transparència en tota mena d’entitats i institucions, tant públiques com privades, fa que la formació sigui cabdal per a la implantació d’una cultura de la transparència. Les sessions que impartim formen en l’aplicació del valor de la transparència i del  criteris que permeten la seva aplicació per afavorir una comunicació de qualitat.

Per això, l’objectiu de la formació és proporcionar recursos i criteris per a publicar informació completa i intel·ligible que generi confiança i noves oportunitats, millorant les pràctiques de comunicació i la gestió de les organitzacions

Les sessions tenen una dinàmica participativa per treballar a partir de la situació real de les entitats inscrites. L’estructura es divideix en tres parts:

  • A la primera part es fa una reflexió compartida sobre la incorporació de la transparència com a valor per veure quines són les dificultats que comporta i les oportunitats que es generen.
  • A continuació es fa un exercici d’autoavaluació de la transparència que cada entitat aplica al seu cas.
  • Per últim, es mostren exemples de bones pràctiques amb les webs de les entitats participants i amb altres especialment adequades.

Amb el suport de la direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, vam impartir 20 sessions a diferents ciutats de Catalunya entre 2015 i 2017 (Tarragona, Terrassa, Mataró, Manresa, Lleida, Sant Boi, Sabadell, Girona, Granollers, Barcelona, etc).

També vam fer entre el 2014 i el 2015, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, altres sessions coorganitzades amb la col·laboració de diferents entitats, federacions, coordinadores i altres entitats de segon o superior nivell o de serveis per a associacions: Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i Torre Jussana Centre de Serveis a les Associacions (3 sessions), Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) (1 sessió per aquesta federació i altra conjunta amb ECOM), Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Discapacitat Intel·lectual Catalunya (DINCAT), Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA), Federació Catalana de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT), Federació Catalana de Drogodependències (FCD), Asociación Intercultural Latinoamericana Dosmundosmil, Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), Fòrum Salut Mental, Salut Mental Catalunya, Unió d’Entitats de la Marina, Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), Federación de Casas Regionales y Entidades Culturales de Cataluña (FECARECAT), Coordinadora d’Entitats del Poble Sec i Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Igualment, hem fet un pla de formació per la Federació Allem i altres sessions per l’entitat privada CAF Gestió, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i altres.  .

Pròximes sessions

  • 13, 15 i 20 de setembre de 2022: Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.
  • 21, 27 i 28 de setembre de 2022: Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

per apuntar-se o organitzar una sessió de formació

Si voleu rebre formació, podeu consultar a les federacions o organitzacions de les que formeu part o ens podeu enviar un correu.

Si us interessa organitzar un taller o voleu assessorament per millorar la vostra comunicació, podeu contactar amb nosaltres.

Correu de contacte: info@transpar-ent.com