SESSIÓ DE FORMACIÓ SOBRE TRANSPARÈNCIA A LLEIDA

Data: 11 de novembre 2017

Lloc: Lleida

El proper dissabte 11 de novembre impartirem una sessió per les entitats del municipi de Lleida, emmarcada en el pla de formació impulsat per la direcció General d’Acció Cívica i comunitària de la Generalitat de Catalunya.

PROGRAMA:

La plataforma TransparEnt (operativa a www.transpar-ent.com) és una eina que permet a les entitats avaluar l’estat de la seva transparència, saber com millorar la seva comunicació i obtenir documents d’autoacreditació.

L’aplicatiu contempla les exigències de la Llei de Transparència i també criteris perquè la informació sigui comprensible i així afavorir la participació.

L’objectiu de la sessió de formació és saber com fer servir la plataforma, conèixer les seves funcionalitats i saber com aplicar els indicadors i criteris del procediment d’autoavalaució per a millorar les actuals pràctiques de comunicació de les entitats.

METODOLOGIA:

La sessió tindrà una durada aproximada de tres hores i es treballarà sobre la situació de cada entitat inscrita, amb casos reals d’utilització de la plataforma TransparEnt i amb models d’aplicació dels indicadors i criteris.

DESENVOLUPAMENT:

  1. Presentació i exposició de continguts i objectius
  2. Valoració de l’estat de la comunicació i transparència de les entitats participants.
  3. Aprenentatge d’ús de la plataforma TransparEnt
  4. Aplicació d’indicadors i criteris adequats a cada d’entitat que participa a la sessió.
  5. Establiment d’objectius de cada entitat participant